Pro ty, kdo by ho snad chtěli vyzkoušet. Zde je recept.
3 kg rajčat
35 dkg cukru
2 lžíce octa
1/8 l vody
1 lžíce papriky
1 lžička zázvoru
1 lžička pepře
1 sladká paprika - lusk
3 velké cibule
vařit 1 1/2 hodiny, pak rozmixovat, event. propasírovat. Já mixuji tolik, že už pasírovat nemusím. Přidat Petol a ještě povařit. Horké plnit do sklenic. Zavíčkovat.
Pálivý. Suroviny i postup je stejný, jen u některých se mění množství:
1 lžíce zázvoru
1 lžíce pepře
a přidají se ještě dvě feferonky
Přidávám i vinětu. Stačí stáhnout, vytisknout, vystřihnout a přilepit disperzním lepidlem. Já použila Herkules.
Kečup se závorem 2013 (1).doc 873.47kB
Žádné komentáře:
Okomentovat