pondělí 2. září 2013

Opět zavařuji. Sklízím rajčata. Dozrálá na keříku se nedají s těmi kupovanými vůbec srovnat. Jsou slaďounké jak med. A je jich tolik, že z nich mohu dělat i kečup. Škoda, že jsem neudělala foto dřív než jsem tu první hromadu otrhala. Kečupu mám už dvě várky, dnes asi půjdu na třetí. Dosud jsem vařila se zázvorem. Recept mám od maminky. Má ho již léta vyzkoušený. Je vynikající. Ona ho dělá pálivý, já uvařila sladký. Příští várku možná udělám jinak. Mám i jiný recept. Ale to se ještě uvidí :-)





Pro ty, kdo by ho snad chtěli vyzkoušet. Zde je recept.
3 kg rajčat
35 dkg cukru
2 lžíce octa
1/8 l vody
1 lžíce papriky
1 lžička zázvoru
1 lžička pepře
1 sladká paprika - lusk
3 velké cibule
vařit 1 1/2 hodiny, pak rozmixovat, event. propasírovat. Já mixuji tolik, že už pasírovat nemusím. Přidat Petol a ještě povařit. Horké plnit do sklenic. Zavíčkovat.
Pálivý. Suroviny i postup je stejný, jen u některých se mění množství:
1 lžíce zázvoru
1 lžíce pepře
a přidají se ještě dvě feferonky

Přidávám i  vinětu. Stačí stáhnout, vytisknout, vystřihnout a přilepit disperzním lepidlem. Já použila Herkules.

Kečup se závorem 2013 (1).doc 873.47kB

Žádné komentáře: